Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Sverker Martin-Löf PO-anmäler SvD

2015-02-17 12:32
Industrivärdens ordförande Sverker Martin-Löf. Foto: Jessica Gow/TT

Sverker Martin-Löf, som nyligen tvingades lämna alla sina styrelseuppdrag, går nu till attack mot Svenska Dagbladet och PO-anmäler tidningen för granskningen av SCA. Det rapporterar Resumé.

Den omfattande PO-anmälan mot SvD gäller brott mot god publicistisk sed och har lämnats in av Martin-Löfs ombud, toppadvokaten Percy Bratt.

- SvD har i ett stort antal artiklar publicerat uppgifter av innebörd att Sverker Martin-Löf ska ha gjort sig skyldig till brottsligt förfarande. Publiceringarna har genomgående saknat stöd i sådan journalistisk utredning och ingående faktakontroll som krävs för att publicera sådana uppgifter, skriver advokaten.

Det hävdas även att Sverker Martin-Löf inte getts möjlighet att bemöta kritik och anklagelser innan de publicerades. Dessutom ska felaktigheter som Martin-Löf påpekat inte ha korrigerats.

Bakgrunden till historien är att SvD i ett flertal artiklar avslöjat att Sverker Martin-Löf tillsammans med SCA:s högsta ledning använt bolagets privatjet vid privata resor.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom