Swedbank drar tillbaka Birgitte Bonnesens avgångsvederlag

Swedbanks styrelse har beslutat att ensidigt häva avtalet om avgångsvederlag till bankens tidigare vd Birgitte Bonnesen.
Swedbank drar tillbaka Birgitte Bonnesens avgångsvederlag - bonnesen-affarsvarlden-700_binary_6953218.jpg

Avgångsvederlaget skulle ha börjat betalas ut den 29 mars 2020. Beslutet har tagits mot bakgrund av vad som har kommit fram i de utredningar som har genomförts av den svenska och estniska Finansinspektionen, samt av den internationella advokatfirman Clifford Chance.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har också beslutat att inte rikta skadeståndsanspråk mot Birgitte Bonnesen, efter överväganden utifrån en legal bedömning av förutsättningarna för en sådan potentiell process, heter det.

Birgitte Bonnesen var Swedbanks vd mellan år 2016-2019.

Swedbanks styrelse har på måndagsmorgonen även fattat beslut om att banken accepterar den svenska Finansinspektionens beslut om en sanktionsavgift på 4 miljarder kronor. Beskedet är i linje med vad vd Jens Henriksson uppgav i torsdags kort efter Finansinspektionens beslut om varning och sanktionsavgift meddelades. Banken avser således inte överklaga FI:s beslut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco