Swedbank sänker rekommendation för Ericsson

2017-04-19 08:03 Direkt Affärsvärlden

Swedbank sänker sin rekommendation för Ericsson till minska, från tidigare neutral. Riktkursen sänks samtidigt till 48 kronor från 50 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

UPPDATERAD. Swedbank varnar i en färsk analys för att det finns risk för besvikelser kring Ericsson.

Marknaden ser inte ut att förbättras inom en nära framtid samtidigt som förväntningar om en marginalåterhämtning redan ligger i aktiekursen, skriver Swedbank i en analys.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen har Swedbank nedgraderat Ericsson till minska, från tidigare neutral, och sänkt riktkursen till 48 kronor (50).

"Försäljningen borde fortsätta att minska under 2017-2018, eftersom marknaden befinner sig mellan olika teknologier och operatörerna inte investerar mer än nödvändigt", skriver banken.

Swedbank räknar med att Ericssons lönsamhet kommer att börja förbättras framöver, men bedömer att aktiemarknaden redan har prisat in en återhämtning i marginalen till 10 procent till 2019.

Ericssonaktien är för dyr på nuvarande värdering, anser Swedbank som också påpekar att kursen sannolikt är lyft av avyttringar och förvärvsrykten.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom