Swedbank: Utnyttja nedgången i verkstadsjätten till köp

ABB erbjuder en attraktiv risk/avkastningskvot sett till den strukturella omvandling företaget genomgår och det stöd aktien väntas få från årets kapitalöverföring. Det framgår av ett affärsförslag från Swedbank Trading.

Banken pekar på att sedan den långsiktiga tekniska köpsignalen utlöstes i oktober 2019 har högre bottnar och toppar varit noterade. Aktien har varit tydligt efterfrågestyrd.

”Rapporten för det fjärde kvartalet den 5 februari mottogs vidare väl och aktien steg på rapportdagen över 4 procent och noterade ny rekordnotering. Sedan dess har dock aktien i samband med den senaste veckans kraftiga börssättning fallit med över 10 procent och handlas nu vid nivåer som senast noterades i december. Inga indikationer har ännu erhållits i prisgrafen om att köpintresset återkommit i aktien, varför risk finns att rådande nedåtrekyl kan fortgå ytterligare i tid och pris om den allmänna riskaversionen fortlöper”, står det i analysen.

Dock bedöms det finnas ett starkt stöd för aktien framöver varför banken ser på nedgången som ett köptillfälle.

”Tekniskt område där ökat köpintresse kan infinna sig återfinns nu vid 206-213 kronor, vilket därefter följs av 197-200 kronor. Inom ramen för detta Trading Case sätts en stop loss vid 196 kronor”, står det vidare i analysen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.