Swedbanks favoritbank

2016-01-11 14:30 Affärsvärlden SIX
Swedbank på Hantverkargatan. Foto: Fredrik Persson / TT

Swedbank har analyserat fyra nordiska bankaktier. En får rekommendationen köp.

Swedbank sänker riktkursen på Nordea och upprepar rekommendationen neutral. Det framgår av en analys.

Swedbank spår inför delårsrapporten som presenteras den 28 januari att nettoresultatet av finansiella transaktioner bör kunna återhämta sig från tredje kvartalet.

"Vi förväntar oss bara en marginell höjning av utdelningen. Eftersom vi har nedjusterat estimaten för 2016-17 något så sänker vi riktkursen till 98 kronor (102)", skriver banken.

Swedbank sänker riktkursen för Handelsbanken inför delårsrapporten som släpps den 9 februari. Samtidigt upprepas rekommendationen neutral. Det framgår av en analys.

Inför rapporten spår Swedbank att räntenettot är under fortsatt press men att realisationsvinsten från SCA kommer att lyfta vinsterna och stödja utdelningar.

Swedbank har sänkt sina estimat för 2016-17 med 6-7 procent och sänkt riktkursen därefter till 118 kronor.

"Vi anser att prissättningen är rättvisande på 1.6x bokvärdet med en avkastning på eget kapital på ~12 procent", skriver banken.

Swedbank spår att Danske Bank kommer att öka utdelningsandelen till ungefär 50 procent och att återköpen höjs från 5 miljarder danska kronor till 7,5 miljarder danska kronor under 2016. Detta med anledningen av ett stabilt kapitalmått i Danske Bank. Det skriver Swedbank i en analys.

Vidare väntas sig Swedbank stabila vinster i fjärde kvartalet och att kostnaderna är i linje med guidningen. Mindre nettolåneförluster väntas.

Rekommendationen köp och riktkursen 220 danska kronor behålls.

Danske Bank släpper sin rapport för det fjärde kvartalet den 2 februari.

Swedbank sänker riktkursen för SEB till 100 kronor, från tidigare 112 kronor och upprepar samtidigt rekommendationen köp. Swedbank noterar att SEB värderas lägre än Handelsbanken, trots att avkastningen på eget kapital är i linje.

Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom