Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen får sparken

2019-03-28 10:03
Swedbanks vd Birgitte Bonnesen. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Swedbanks styrelse har vid ett styrelsemöte på torsdagsmorgonen entledigat Birgitte Bonnesen från rollen som vd och koncernchef för Swedbank.

Styrelsen har vid samma möte utsett nuvarande finanschef Anders Karlsson till tillförordnad vd och koncernchef för Swedbank.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"De senaste dagarnas händelseutveckling har inneburit enorma påfrestningar på banken. Styrelsen har därför entledigat Birgitte Bonnesen. Med det sagt har Birgitte Bonnesen under sina tre år som vd gjort en betydelsefull insats genom att skapa en ledande digital bank med fysisk närvaro" säger Lars Idermark, styrelseordförande för Swedbank, i pressmeddelandet.

Anders Karlsson kommer tills vidare att fortsätta i sin roll som finanschef.

Anders Karlsson har arbetat vid Swedbank sedan år 1999, med undantag för en period under 2008-2010. Han var Riskchef, Swedbank Treasury and Large Corporates & Institutions, under perioden 2013-2016. Mellan 2011-2013 var hans titel Chef Marknadsrisk samt Kapital och Kreditmodellering.

Styrelsen har initierat en process för att rekrytera en ny ordinarie vd till banken.

Styrelsens ordförande Lars Idermark och den tillförordnade vd:n Anders Karlsson kommer att möta media efter årsstämmans avslut på torsdagseftermiddag. Exakt tid kommer att bero på årsstämmans längd, heter det.

Årsstämman är planerad att inledas vid 11-tiden och brukar ta ett antal timmar för stora företag som Swedbank.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom