Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Swedbanks vd: Osäkerhet kring böter

2020-01-28 08:18
Jens Henriksson, vd för Swedbank. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det råder osäkerhet både kring om Swedbank kommer att få böter på grund av brister i arbetet mot penningtvätt, och i så fall hur höga böterna blir.Det sade Swedbanks vd Jens Henriksson till reportrar efter bokslutsrapporten för 2019.

Både de svenska och estniska finansinspektionerna kommer i mars att presentera sina slutsatser kring huruvida Swedbank har gjort några regelverksbrott. Strax därefter väntas även den utredning som genomförs av Clifford Chance presenteras.

"Tack vare den solida kapitalpositionen och den starka kapitalgenerering som finns i banken kommer vi att kunna hantera eventuellt böter från finansinspektionerna, behålla vårt utdelningsmål och samtidigt utveckla banken", sade Swedbank-chefen.

Regelefterlevnadskostnaderna förknippade med att driva bank fortsätter att öka, och det är ett branschfenomen som är här för att stanna, uppgav Jens Henriksson.

Swedbank har investerat i ett antal åtgärder för att förhindra penningtvätt och för att nå full regelefterlevnad, och de kostnaderna uppgick till 200 miljoner kronor under fjolåret, sade han.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom