Synaptics vinstvarnar – vd får lämna

Amerikanska teknikbolaget Synaptics var i fredags kväll ute och sänkte guidningen för räkenskapsårets tredje kvartal. I samma veva får vd Rick Bergman lämna och aktien tappade drygt 6 procent i den sena efterhandeln.
Synaptics vinstvarnar – vd får lämna - fingerprint-sensor-synaptics-700_binary_6844718.jpg

Företaget räknar nu med att intäkterna och den justerade vinsten blir i nedre delen av den ursprungliga prognosen på 340-380 miljoner dollar respektive 0,70-1,00 dollar per aktie.

Synaptics beskriver att försäljningen påverkats av en svag efterfrågan i Kina.

Rick Bergman får lämna som vd och styrelsen har utsett en kommitté som ska underlätta övergången. Företaget beskriver att det inte ligger någon oenighet bakom vd-bytet.

Synaptics har inlett en process för att hitta en ny vd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.