Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ta hem vinsten i fettfabrikanten

2018-06-13 18:20
Foto: Klaus Ohlenschlaeger / Alamy

ANALYS Fettfabrikanten har startat året starkt. Nu är det dags att ta hem vinsten.

SÄLJ När Affärsvärlden granskade fettfabrikanten AAK i mars förra året fann vi många av de företräden vi letar efter. Flera finns kvar. Som att bolaget har en stark huvud­ägare, och en affärsidé som gör bolaget nära nog unikt. Och så klart den stabila tillväxten.

Positionen som eftersläntrare i det allmänna kurslyftet på börsen har AAK däremot tappat i takt med att aktien har rusat på börsen. Kursuppgången under perioden är anständiga 40 procent.

Analytikerna är överlag mer pessimistiska till aktien nu än för ett år sedan, då det var jämnt skägg mellan köp- och sälj­rekommendationerna. Nu finns ingen köprekommendation längre i marknaden.

Vinstprognoserna har heller inte skrivits upp, snarade tvärtom. P/e-talen för i år och nästa år uppgår till 28 respektive 25.

AAK kan nog fortsätta att växa i god takt, men riktigt så snabbt som fram till nu blir det inte, vilket får dagens värdering att framstå som ansträngd. Köpläget är förbi. Sälj och köp tillbaka på nivåer under 752 kronor. Där var aktien så sent som i april i år.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Nye vd:n börjar på topp

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom