Ta hem vinsten i fettfabrikanten

ANALYS Fettfabrikanten har startat året starkt. Nu är det dags att ta hem vinsten.
Ta hem vinsten i fettfabrikanten - aktier-tidning-affarsvarlden-700_binary_6880111.png

SÄLJ När Affärsvärlden granskade fettfabrikanten AAK i mars förra året fann vi många av de företräden vi letar efter. Flera finns kvar. Som att bolaget har en stark huvud­ägare, och en affärsidé som gör bolaget nära nog unikt. Och så klart den stabila tillväxten.

Positionen som eftersläntrare i det allmänna kurslyftet på börsen har AAK däremot tappat i takt med att aktien har rusat på börsen. Kursuppgången under perioden är anständiga 40 procent.

Analytikerna är överlag mer pessimistiska till aktien nu än för ett år sedan, då det var jämnt skägg mellan köp- och sälj­rekommendationerna. Nu finns ingen köprekommendation längre i marknaden.

Vinstprognoserna har heller inte skrivits upp, snarade tvärtom. P/e-talen för i år och nästa år uppgår till 28 respektive 25.

AAK kan nog fortsätta att växa i god takt, men riktigt så snabbt som fram till nu blir det inte, vilket får dagens värdering att framstå som ansträngd. Köpläget är förbi. Sälj och köp tillbaka på nivåer under 752 kronor. Där var aktien så sent som i april i år.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Nye vd:n börjar på topp

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco