Ta rygg på vd och köp Oncopeptides

Bioteknik tillhör de mest riskabla branscherna att investera i. Oncopeptides har sällsynt goda förutsättningar att lyckas och är värd en chans.

KÖP. En av de senaste nykomlingarna på Stockholmsbörsen, Oncopeptides, har under de senaste 10–15 åren etablerat sig inom cancerforskning, närmare bestämt inom kampen mot multipelt myelom, en blodcancersjukdom i benmärgen som drabbar mellan 600 och 700 personer i Sverige varje år.

Oncopeptides har tänkt sig att använda den kommande medicinen mot myelom i sen fas. Medicinen botar inte, men väntas förlänga överlevnaden och ge lindrigare biverkningar än de cellgifter som i dag används. Potentialen är stor. Enligt företaget säljer det läke­medel som i dag används för 1,6 miljarder dollar, cirka 13 miljarder kronor, i år.

Kursutvecklingen sedan introduktionen har inte varit vad nytillkomna aktieägare önskat sig. Kursen har pendlat kring introduktionsnivån 46 kronor och låg i måndags knappt 5 procent lägre. Affärsvärldens bedömning är att Oncopeptides är ett ovanligt intressant bolag i den svängiga forskningssektorn. Med en värdering på 1,1 miljard, exklusive kassan, finns god potential. Ta rygg på vd och köp.

Det här är en nedkortad version av analysen Intressant forskningsbolagBioteknik tillhör de mest riskabla branscherna att investera i. Oncopeptides har sällsynt goda förutsättningar att lyckas och är värd en chans..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.