Taiwan förbjuder bitcoin efter kidnappningsfall

Samtidigt som bitcoin av en rad olika anledningar rusar i värde, inte minst efter att Kina visat sig mindre negativa till valutan, har Taiwan kommit att klassificera valutan som olaglig.

Valutan har fått ett relativt brett genomslag i landet jämfört med många andra och har varit möjlig att betala med i bland annat dagligvaruhandeln. Efter ett uppmärksammat kidnappningsfall, där förövaren krävde betalning i just bitcoin, har valutan dock kommit att förbjudas.

Trots den inhemska populariteten, har landets styrande varit märkbart negativa till valutan sedan en tid.

Att valutan nu blir olaglig kommer att förändra befolkningens beteende då det inte längre kommer att vara ett så smidigt betalningssätt i landet som det tidigare var.

Det är inte klart hur man kommer att gå tillväga för att förbjuda valutan helt, givet att den endast finns på internet och är svår att kontrollera.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets