Teckna Actic – men då är det läge att sälja

Actics gymresa är inte utan risker, men säljaren IK lämnar några smulor på bordet vid noteringen.

Teckna. Actic är en gym- och badhuskedja som i slutet av januari hade över 218 000 medlemmar. Majoriteten av anläggningarna ligger i simhallar, vilka företrädelsevis är kommunägda. Badhus­inriktningen gör att ­Actic har mer närvaro på små och medelstora orter jämfört med storstadsfokuserade gymkonkurrenter.

En konjunkturstabil tillväxtbransch som många privatpersoner känner till borgar för en övertecknad Actic-notering. Private equity-säljaren IK lämnar samtidigt en precis så liten prutmån att priset går att räkna hem på fundamentala grunder. I nuläget bör tilläggas, och det finns tydliga risker. Affärsvärlden landar i rådet att teckna ­Actic och sälja vid 60 kronor.

Det här är en nedkortad version av analysen: Simhallsgymmen lockarActics gymresa är inte utan risker, men säljaren IK lämnar några smulor på bordet vid noter­ingen.. Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.