Teknik på plus i New York

S&P 500 handlas nära noll i inledande handeln, Netflix fortsätter att falla.
Teknik på plus i New York - new-york-bors-rally-700_binary_6946904.jpg

De ledande börserna i New York var avvaktande under måndagens inledande handelstimmar, inför ännu en rapporttung vecka.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,1 procent till 27.116. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,1 procent till 2.979, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,5 procent till 8.185.

Teknik var enda sektor på plus inom S&P 500 med en uppgång på 1,1 procent. Sämst gick det för dagligvaror som tappade 0,5 procent.

Förväntningarna om en kraftig räntesänkning från Federal Reserve har dämpats något. Enligt Fedchefen i Boston, Eric Rosengren, ska Fed göra vad som är “rätt” för ekonomin, även om det inte nödvändigtvis är vad de finansiella marknaderna vill.

Bland enskilda aktier steg oljeservicebolaget Halliburton drygt 7 procent efter sin kvartalsrapport som kom in bättre än väntat.

Halvledarbolaget Micron Technology var upp 3,4 procent. Aktien har fått en köprekommendation från Goldman Sachs som tror att priset på minneschip kan förbättras under det tredje kvartalet.

Apple har fått höjd riktkurs av Morgan Stanley från 231 till 247 dollar, inför kvartalsrapporten kommande tisdag. Aktien var upp 1,7 procent till 206 dollar.

Microsoft kommer investera 1 miljard dollar i Openai, ett forskningsbolag som riktar in sig på artificiell intelligens (AI). Microsoft-aktien stärktes 1,1 procent.

Netflix fortsatte ned 1,6 procent efter förra veckans ras till följd av kvartalsrapporten.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 2,03 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG