Teknikaktier uppåt på marknaden igen

De ledande börserna i New York handlades runt oförändrade nivåer under tisdagen.

Marknaden inväntade Fed-chefen Jerome Powells halvårsvisa tal, som väntas ge en indikation om Feds ränteutsikter, inför kongressen i dag onsdag.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,1 procent till 26.783. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,1 procent till 2.979 medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 0,5 procent till 8.142.

Sektorsvis var det fastighetsbolagen som var i topp medan råvarusektorn gick sämst.

Flera IT-bolag gick starkt med Twitter upp drygt 3 procent, samt Amazon och Facebook upp 1,8 procent.

Teknikkonglomeratet Cisco har köpt Acacia Communications för omkring 2,6 miljarder dollar, eller 70 dollar per aktie i Acacia, motsvarande en premie på 46 procent jämfört med måndagens stängningskurs. Acacias aktie rusade 35 procent, medan Cisco var upp 0,3 procent.

Boeing steg 0,6 procent, trots att beställningarna minskade med 277 flygplan till endast 13 plan under det andra kvartalet, jämfört med samma period förra året. Donald Trump meddelade att Qatar planerar att köpa flygplan av Boeing i ”en stor transaktion”, men indikerade inte om det handlade om ett nytt kontrakt eller uppföljning av tidigare avtal.

Hotellkedjorna Hilton och Marriott backade efter att JP Morgan nedgraderat båda aktierna till neutral från övervikt. Marriott tyngdes även av uppgifter om bristande säkerhetskontroller gällande en cyberattack, vilket kan leda till böter på 124 miljoner dollar. Hilton var ned 1,2 procent medan Marriott sjönk 1,3 procent.

E-handelssajten Etsy gick uppåt med 4,5 procent. Bolaget har meddelat sin avsikt att införa gratis frakt för kunder som gör beställningar på minst 35 dollar.

Läsktillverkaren Pepsico backade 0,6 procent trots att den justerade vinsten per aktie var något bättre än Bloombergs snittprognos. Omsättningen var i linje med konsensus.

Bland rekommendationer har Credit Suisse höjt riktkursen för Snap, bolaget bakom Snapchat, till 18 från 15 dollar. Snap-aktien steg 0,8 procent till 15:25 dollar.

Industrikonglomeratet 3M var ned 2,1 procent till 165:70 dollar sedan RBC sänkt rekommendationen till ”sector perform” och riktkursen till 176 dollar.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 2 punkter till 2,06 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets