Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Teknisk analys: Läge att kliva av dessa tre aktier

2017-08-11 09:47
Foto: IBL

Investtech har analyserat tre aktier där det kan vara läge att kliva av. Det skriver SvD.

Melker Schörling

Investmentsbolagets kurs har utlöst en säljsignal från en långsiktig huvudskuldra-formation, vilket enligt Investtech innebär att pessimismen tilltar. Det skriver Svenska Dagbladet. Motstånd finns vid 530 kronor, vilket begränsar uppsidan. Samtidigt är nästa stöd vid 410 kronor. Detta indikerar att nedsidan är stor i förhållande till uppsidan. Rekommendationen blir sälj.

 

Handelsbanken

Banken har brutit en nära horisontell trendkanal, vilket enligt Investtech pekar på att pessimismen ökar kraftigt. Kursen har fortsatt stöd ner till 118 kronor och vissa investerare kan anse att aktien på dessa nivåer är köpvärd. Momentumindikatorn RSI indikerar att säljtrycket ökar. Rekommendationen blir svagt sälj.

 

Assa Abloy

Låsbolaget har brutit en långsiktigt stigande trendkanal, vilket enligt Investtech pekar på en utveckling i linje med index. Det finns ett kortsiktigt svaghetstecken i och med negativ volymbalans. "Detta ökar risken för fortsatt nedgång på kort sikt, där en slutkurs under cirka 170 kronor kommer utlösa en säljsignal från en rektangelformation", skriver Svenska Dagbladet. Rekommendationen blir svagt sälj.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom