Teknisk analys: Läge att kliva av dessa tre aktier

Investtech har analyserat tre aktier där det kan vara läge att kliva av. Det skriver SvD.
Teknisk analys: Läge att kliva av dessa tre aktier - aktier-index-700-170412_binary_6840941.jpg

Melker Schörling

Investmentsbolagets kurs har utlöst en säljsignal från en långsiktig huvudskuldra-formation, vilket enligt Investtech innebär att pessimismen tilltar. Det skriver Svenska Dagbladet. Motstånd finns vid 530 kronor, vilket begränsar uppsidan. Samtidigt är nästa stöd vid 410 kronor. Detta indikerar att nedsidan är stor i förhållande till uppsidan. Rekommendationen blir sälj.

 

Handelsbanken

Banken har brutit en nära horisontell trendkanal, vilket enligt Investtech pekar på att pessimismen ökar kraftigt. Kursen har fortsatt stöd ner till 118 kronor och vissa investerare kan anse att aktien på dessa nivåer är köpvärd. Momentumindikatorn RSI indikerar att säljtrycket ökar. Rekommendationen blir svagt sälj.

 

Assa Abloy

Låsbolaget har brutit en långsiktigt stigande trendkanal, vilket enligt Investtech pekar på en utveckling i linje med index. Det finns ett kortsiktigt svaghetstecken i och med negativ volymbalans. ”Detta ökar risken för fortsatt nedgång på kort sikt, där en slutkurs under cirka 170 kronor kommer utlösa en säljsignal från en rektangelformation”, skriver Svenska Dagbladet. Rekommendationen blir svagt sälj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco