Tele2 något över förväntan

Teleoperatören rapporterar en vinst och en försäljning som kom in över prognoserna.
Tele2 något över förväntan - anders-nilsson-tele2_binary_6975223.jpg

Tele2:s justerade rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.783 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Genomsnittet av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visar på ett justerat ebitda-resultat på 2.709 miljoner kronor för kvartalet.

Ebitda-marginalen på justerad bas blev 40,6 procent, mot snittestimatet på 40,0 procent.

Försäljningen uppgick till 6.852 miljoner kronor för perioden, att jämföra med Infront Datas snittestimat på 6.774 miljoner kronor.

Tele2 upprepar sin resultatprognos för helåret 2019 samtidigt som capex-prognosen justeras ner.

Det skriver bolaget i delårsrapporten.

Prognosen kvarstår om att det justerade ebitda-resultatet visar en medelhög ensiffrig tillväxt under 2019, jämfört med 2018, exklusive efter effekter från införandet av redovisningsstandarden IFRS16.

Snittestimatet av fyra analytikers prognoser, som Infront Data samlat in, låg inför rapporten på ett ebitda-resultat (exklusive IFRS) som ökar 5,1 procent till 9,2 miljarder kronor för 2019.

Tele2 upprepar också bedömningen om att tjänsteintäkterna från slutkund blir i stort sett oförändrade 2019 jämfört med 2018 eftersom tillväxtdrivande initiativ successivt rullas ut och beräknas ha effekt kommande år, heter det i rapporten.

Vidare minskas prognosen för investeringarna, capex, till 2,3-2,6 miljarder kronor. Den tidigare prognosen var i spannet 2,6-2,9. Minskningen beror på en senare än väntad utrullning av 5G i Sverige, skriver bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.