Telefonica faller på oro kring avyttring

Spanska teleoperatören Telefonicas aktie faller med 2,6 procent på torsdagsförmiddagen och är därmed sämsta aktie inom IBEX-35.

Skälet till kursfallet uppges vara oro kring att den brittiska regleringsmyndigheten Ofcom ska komma med invändningar kring Telefonicas planerade avyttring av den brittiska enheten 02, rapporterar Dow Jones Newswires.

Brittisk media uppger att Ofcoms chef Sharon White under gårdagen sagt att det fortsatt krävs fyra spelare på den brittiska operatörsmarknaden.

En Madridbaserad handlare uppger, enligt Dow Jones Newswires, att det skulle kunna innebära det sämsta möjliga scenariot för Telefonica, att avyttringen av O2 stoppas helt och hållet.

Telefonica kommunicerade i slutet av mars att O2 avyttras till Hutchison Whampoa för 13,84 miljarder dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets