Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Telekombolaget som kan gå om Apple

2017-08-10 12:34
Huawei. Foto: All over press

Huawei kan gå om Apple som världens näst största smartphonetillverkare i det tredje kvartalet.

Det har gått bra för det kinesiska telekombolaget Huawei den senaste tiden. Försäljningen av bolagets premiumtelefoner i P- och M-serien samt telefonerna i den billigare Honor-serien har gått allt starkare, enligt källor till sajten digitimes. Detta skulle kunna leda till att bolaget petar bort Apple från andraplatsen på listan över världens största smartphonetillverkare.

Under årets andra kvartal landade Huaweis leveranser på 38,5 miljoner enheter. Detta gjorde att bolaget klättrade upp som världens tredje största smartphonetillverkare, men också att avståndet till Apple minskade.

Huawei har ökat sina leveranser i Kina markant den senaste tiden emedan Apple har sett sina leveranser i regionen avta. Huawei har även gått starkt i Sydostasien, Japan och Korea samt i Europa. Nu förväntas Huawei öka sina leveranser till 40 miljoner enheter i det tredje kvartalet.

I motsats till detta väntas Apples leveranser minska i det tredje kvartalet från de 41 miljoner enheter som bolaget nådde upp till i andra kvartalet.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom