Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Telia uppges ha haft buddiskussioner med TDC

2018-02-12 12:22
Telias vd Johan Dennelind och styrelseordförande Marie Ehrling. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Telia har under förra veckan fört diskussioner med den danska teleoperatören TDC:s styrelse.

Det uppger flera källor för Dagens Industri, skriver tidningen på måndagen.

Samtalen har enligt uppgifterna handlat om bud och från Telia på TDC och då specifikt nivån på ett eventuellt bud. Telia har stora lönsamhetsproblem på den danska marknaden och ett förvärv av TDC skulle därför vara ett attraktivt alternativ för den svenska teleoperatören.

Diskussionerna ska enligt källorna ha pågått under förra veckan. På onsdagskvällen avslöjade den danska tidningen Börsen att ett konsortium bestående av tre pensionsbolag och riskkapitalbolaget Macquaries infrastrukturgren skissade på ett bud motsvarande 47-48 danska kronor per aktie. Den nivån har av Telia uppfattats som hög och därför har Telias intresse, enligt källor till Dagens Industri, svalnat.

"Sannolikheten för att Telia lägger ett bud på TDC har minskat rejält, men att det ändå sker till slut ska inte helt uteslutas", uppger en annan av Di:s källor.

På måndagen blev det känt att TDC:s styrelse avser att dra tillbaka sin rekommendation om att fusionera bolaget med MTG:s nordiska tv-verksamhet, en affärs som lades fram den 1 februari.

Dessutom meddelade TDC att det blivit kontaktat av en "potentiellt budgivare" utan att vilja avslöja om detta avsåg nämnda konsortium eller någon annan aktör.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom