Telia väljer Ericsson över Huawei

Telia i Norge har valt Ericsson till leverantör av sitt 5G-nät. Operatören bryter därmed kontakterna med kinesiska Huawei, som tidigare var huvudleverantör till Telia på den norska marknaden.
Telia väljer Ericsson över Huawei - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

Det skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv.

Telias Norgechef Abraham Foss presenterade bolagets 5G-planer vid en presskonferens i Norge på tisdagen. I april ska det nya 5G-nätet kunna börja användas och under 2023 ska hela landet ha 5G-täckning.

Enligt Dagens Näringsliv skrotar Telia Norge all utrustning som bolaget köpt av den kinesiska telekomleverantören.

I Norge har Telenor och Telia tillsammans runt 15.000 basstationer som är kopplade till bolagens 4G-nät. Så gott som samtliga basstationer har levererats av Huawei.

Telenor ska i sin tur välja 5G-leverantör under hösten. Bolaget testar i dag utrustning från både Ericsson och Huawei i Norge samt från finländska Nokia i Danmark.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.