Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tennisstjärnans fastighetsklipp

2016-05-11 10:08
Andre Agassi med Wimbledon-bucklan 1992 och till höger en bild på Agassi från 2013. Foto: All over press

Det före detta tennisproffset Andre Agassi har genom sitt investmentbolag sålt en friskolefastighet i Philadephia, en affär som gav en vinst på en miljon dollar, skriver Philadelphia Inquirer.

Under sin 20 år långa tenniskarriär vann Andre Agassi bland annat åtta Grand Slam-titlar. År 2011 startade han och investeraren Bobby Turner samriskbolaget Turner-Agassi Charter School Facilities Fund, enligt Institutional Investor.

Nyligen sålde bolaget en av sina friskolefastigheter i Philadelphia till KIPP Philadelphia Charter School, som hyrt fastigheten i fem år. Enligt Philadelphia Inquirer gav försäljningen en vinst på cirka en miljon dollar, drygt åtta miljoner kronor.

Affären är en del av Agassi och Turners strategi som syftar till att hjälpa friskoleföretag att komma över mark som de annars skulle ha svårt att finansiera på egen hand.

- Om du vill behandla ett problem så är välgörenhet bra. Men om du verkligen vill bota måste du utnyttja marknadskrafterna för att skapa hållbara lösningar. Och med det menas att tjäna pengar, säger Bobby Turner till Philadelphia Inquirer.

Tillsammans med Agassi har han hittills tagit in 500 miljoner dollar från investerare som Bank of America och Citigroup. Fram till och med september räknar Agassi och Turner med att ha startat upp 64 skolor och planen är att öppna ytterligare 100 stycken de närmaste fyra åren, skriver Philadelphia Inquirer.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom