Tesco stiger efter sparprogram

Problemtyngda livsmedelsjätten Tesco tar nu till krafttag för att dra ned på sina kostnader. Aktien steg på nyheten.

Vd Dave Lewis presenterade idag en rad åtgärder där bland annat kapitalinvesteringarna sänks och utdelningen dras in. Det rapporterar FastFT.

Några av åtgärderna som kommer att genomföras:

*Stänga ned 43 olönsamma butiker.

*Omstrukturera overhead-kostnader, förenkla butiksstrukturer och öka arbetstidsflexibiliteten, åtgärder som ger besparingar på 250 miljoner pund per år.

*Sälja enheterna Tesco Broadband och Blinkbox till TalkTalk.

Tesco rapporterade en försäljningsnedgång med 0,3 procent i jämförbar försäljning under den sex veckor långa perioden omkring jul. För det tredje kvartalet föll försäljningen med 2,9 procent, vilket dock var bättre än väntade 4,5 procent.

Tesco chockade aktieägarna och marknaden i höstas när bolaget avslöjade att de överskattat vinstprognosen för det första halvåret med 260 miljoner pund. Det sker just nu ett flertal utredningar för att utröna om några oegentligheter ligger bakom den felaktiga bokföringen.

Aktien som tagit rejält med stryk de senaste åren handlas upp med 1,8 procent på Londonbörsen efter beskeden från bolagets vd.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco