Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tesla tar paus för att få fart på Model 3

2018-04-17 07:34
Teslas vd Elon Musk. Foto: IBL

Tesla har tillfälligt stoppat produktionen av den haussade Model 3. Det blir ett hack i kurvan för USA:s just nu mest sålda elbil. Syftet är att nå målet 5 000 bilar i veckan.

Enligt sajten Buzzfeed kom stoppet oväntat och ska pågå i 4-5 dagar.

Det är i så fall i linje med en tidigare paus, i februari, som gjordes för att finjustera det extremt datoriserade löpande bandet. Sedan dess har Tesla inte riktigt uppnått första kvartalets produktionsmål, 2 500 bilar i veckan, men sagt att målet för halvårsskiftet står fast: 5 000 Model 3 i veckan.

Men till och med den teknikgalne vd:n Elon Musk har tvingats erkänna att "överdriven automatisering var ett misstag" i bilproduktionen.

"Människor är underskattade", skrev han på Twitter i förra veckan.

Teslas börsvärde har svajat betänkligt under vintern, bland annat på grund av problemen med Model 3. Men efter beskedet om veckans paus, som kom efter New York-börsens stängning, syntes ingen effekt i efterhandeln, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Model 3 är Teslas folkbil, och just nu den bäst säljande elbilen i USA, med över 8|000 levererade exemplar under första kvartalet, enligt branschsajten Inside EVs. Men produktionen måste fortsätta öka kraftigt för att intäkterna ska växa till Musks mål om plussiffror i räkenskaperna senare i år.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom