Teva köper Allergan

Läkemedelsbolaget Teva annonserar i dag att bolaget förvärvar botoxtillverkaren Allergans generikaverksamhet, Allergan Generics, för 40,5 miljarder dollar. I samma veva meddelar Teva att bolaget drar tillbaka budet på Mylan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpesumman är fördelad på 33,75 miljarder kontant och aktier i Teva till ett värde av 6,75 miljarder dollar.

Teva ser kostnadssynergier och skattebesparingar på omkring 1,4 miljarder dollar årligen genom förvärvet av Allergan Generics. Allergan Generics väntas bidra med 2,7 miljarder till det sammanslagna bolagets ebitda-resultat.

Köpet har godkänts av styrelserna i både Teva och Allergan, uppger bolaget. Planen är att slutföra affären under första kvartalet 2016.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets