Tidal floppar i USA

Artisten Jay-Z:s nya musikstreamingtjänst Tidal riskerar att bli en flopp. Den nya tjänsten, som lanserades i slutet av mars med hjälp av flera artister som Nicki Minaj och Beyonce, har redan fallit ur topp 700-listan när det kommer till nedladdade iPhone-appar i USA, rapporterar BGR.

Bakgrunden till den rejäla nedgången för tjänsten, som befann sig på topp 20-listan strax efter lanseringen, uppges vara just det faktum att Tidal ger en större del av kakan till artisterna än vad rivaler som Spotify och Pandora gör. Att artister som Beyonce inte skulle ha tillräckligt med pengar som det redan är har fått många att vända ryggen till.

För att vända på den negativa trenden fick bolagets vd sparken strax efter lanseringen. Han har nu ersatts av Peter Tonstad, tidigare konsult på norska miljöministeriet.

Dessutom ser det nu ut som att Tidals konkurrenter som Pandora och Spotify gynnats av uppmärksamheten kring Jay Z och den nya tjänsten. Den 20 april intog Pandora och Spotify plats tre och fyra på listan över sålda iOS-appar i USA. Det ser nu alltså tydligt ut som att Tidals attack mot Spotify och Pandora snarare ökade intresset för musiktjänsterna. Spotifys nedladdningsstatistik ska framför allt ha gynnats i slutet av mars.

Svenska Aspiro ligger bakom Tidal och köptes nyligen ut från börsen av ett bolag som kontrolleras av Jay Z.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco