Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tidigare SAC-förvaltare kan göra återtåg inom finansbranschen

2015-11-27 07:24
Foto: Scanpix

Michael Steinberg, en av de tidigare fondförvaltarna på SAC Capital, kan komma att göra ett återtåg inom finansbranschen.

Steinberg kom att dras in i insiderhärvan på bolaget, för att senare bli friad, skriver Bloomberg.

Securities and Exchange Commission, den amerikanska motsvarigheten till finansinspektionen, kom att ta upp och godkänna Steinbergs förfrågan att få förbudet att arbeta inom finansbranschen lyft. Det efter att myndigheten lade ner målet mot honom i oktober.

Initialt kom Steinberg att bli dömd. Vid en överklagan kom hans mål dock att bli nedlagt. Rätten ansåg att det för att kunna bli dömd för insiderhandel måste vara tydligt att informationen kommer från någon som har det i uppgift att hålla den hemlig.

Tidigare har ett flertal anställda, eller tidigare anställda hos SAC Capital, dömts för insiderhandel i olika rättsfall. Bolagets ägare Steven A. Cohen har dock inte dömts för några brott, men SEC försöker få honom spärrad från att verka inom finansbranschen.

SAC var tidigare en av de mest framgångsrika hedgefonderna på Wall Street, men bolaget tvingades erkänna sig skyldigt till insiderhandel och myndigheterna stoppade samtidigt bolaget från att förvalta kapital från utomstående investerare.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom