Tidsfrist för Kappahl-bud förlängs

Investeringsbolaget Mellby Gård som vill köpa ut klädkedjan Kappahl från börsen förlänger tidsfristen för erbjudandet till aktieägarna. Ägarna har nu till den 4 oktober på sig att acceptera budet.
Tidsfrist för Kappahl-bud förlängs - kappahl-700_binary_6952188.jpg

Den tidigare tidsfristen var till den 20 september. Då hade ägare till aktier motsvarande 58,5 procent av bolaget accepterat erbjudandet.

Mellby Gård äger sedan tidigare 29,6 procent av Kappahl. För att utköpet ska bli verklighet krävs att Mellby Gård blir ägare till totalt 90 procent av aktierna.

Den 29 juli lade Mellby Gård fram ett erbjudande om att köpa aktierna i klädkedjan för 20 kronor per aktie, vilket innebar en premie på 43 procent i förhållande till stängningskursen den 26 juli. Den 23 september var stängningskursen 19:88 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.