Tokyo i botten bland Asienbörserna

2017-05-18 08:00 Direkt Affärsvärlden
Foto: All over press

Asienbörserna följde efter onsdagens Wall Street i torsdagens handel och backade, men nedgångarna utanför Japan, där yenen stärktes i spåren av USA-oron, var relativt begränsade.

Strax före klockan 8 svensk tid var Nikkei 225 ned 1,4 procent, medan det regionala MSCI Apex 50-indexet låg på minus 0,1 procent. De kinesiska fastlandsbörserna handlades kring minus 0,4-0,5, och Hang Seng i Hongkong var ned 0,25 procent.

Sektorvis var finans ned mest i Tokyo, strax under 3 procent, i likhet med mönstret i New York på onsdagen. På bolagsnivå noterade Tencent rekordnivåer efter att ha rapporterat resultat som låg över det högsta analytikerestimatet.

Risksentimentet var fortsatt svagt i kölvattnet av onsdagens politiska turbulens i Washington, där uppgifter om att president Donald Trump ska ha försökt intervenera i en FBI-utredning av den före detta nationella säkerhetsrådgivaren spelade huvudrollen.

Under natten mot torsdagen återhämtade sig dollarn dock något, enligt Bloomberg efter att den före detta FBI-chefen Robert Mueller utsågs till särskild granskningsman för att utreda Rysslands eventuella inblandning i presidentvalskampanjen.

"Marknaden har vaknat till liv med volatilitetens dynamik, vilket tvivelsutan lär välkomnas av många kortsiktiga traders där ute. Med tanke på hur många börser som nu handlas på flerårshögsta, eller till och med rekordnivåer, är det naturligt med vissa smällar ute på handelsgolven idag", skrev Chris Weston, chefsmarknadsstrateg vid IG i Sydney, i ett marknadsbrev återgivet av Bloomberg News.

VIX-indexet ligger nu strax under 16, i nivå med strax före den första omgången i det franska presidentvalet då dessutom Donald Trump gick ut med att dollarn var för stark, efter att ha befunnit sig historiskt lågt, under 10, så sent som förra veckan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet