Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Transatlantic tecknar stort isbrytaravtal

2013-03-13 08:45

Transatlantics affärsområde Viking Supply Ships (VSS) har ingått ett längre befraktningsavtal för ett av rederiets AHTS isbrytningsfartyg (Tor Viking eller Balder Viking) med ett stort oljebolag.

Det skriver Transatlantic i ett pressmeddelande.

Befraktningsavtalet gäller för säsongerna 2014 och 2015 i subarktiska farvatten med optioner för 2016 och 2017. Varaktigheten varje säsong kommer att vara cirka sju månader, inklusive mobilisering och demobilisering, med början omkring den 1 maj varje år.


Det totala värdet av kontraktet för den fasta perioden är omkring 36,5 miljoner dollar.

Samtidigt har Sjöfartsverket beslutat att inte förlänga charterkontrakten för Transatlantics ankarhanteringsfartyg Tor Viking och Balder Viking.

Fartygen har sedan 1999/2000 varit tillgängliga under första kvartalet varje år för isbrytning och kommer nu att avsluta kontrakten efter första kvartalet 2014 respektive 2015. Sjöfartsverket hade optioner om förlängning vilka inte kommer
att utnyttjas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Rådande villkor i Sjöfartsverkets kontrakt återspeglar inte dagens marknadsrater. Vidare ger det restriktioner för Transatlantics affärsområde Viking Supply Ships att offerera fartygen till andra chartrare. Kontraktsavslutet möjliggör nu för Viking Supply Ships att kunna offerera fartygen på långtidskontrakt på global basis, skriver Transatlantic.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom