Tre heta köpråd från Affärsvärlden

I veckans nummer ges tre köpråd. En aktie får dock rådet vänta, trots kursras.
Tre heta köpråd från Affärsvärlden - afv-nr-4-2018_binary_6895002.png

Net Ent föll tungt på sin vinstvarning. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget Net Ent, som lockar med god direktavkastning.

Rimligen bör aktiemarknadens nedjusteringar av vinstprognosen för 2018 vara över, även om det kan dröja ett kvartal eller två innan tillväxten åter tar fart. Det har skapat en bra risk/reward i aktien. Affärsvärldens riktkurs är 60 kronor på ett års sikt. Under tiden kan aktieägarna dessutom skörda en direkt­avkastning på 5 procent, vilket ger stöd på nedsidan.

Läs mer här.

Det är dock ännu för tidigt att fyndköpa Scandic, som vinstvarnade samma dag som Net Ent.

Aktien är billig. Men med Stockholm under press, och tendenser till liknande utveckling på andra håll, samt den tilltagande delningsekonomin där Scandic i värsta fall står inför en smäll av H&M-dimensioner blir rekommendationen att vänta tills krutröken skingras.

Läs mer här.

På en aktiemarknad som betalar väldigt mycket för lönsamma tillväxtbolag ser Affärsvärlden uppvärderingspotential för teknikbolaget Firefly som lär fortsätta att växa tvåsiffrigt och förbättra lönsamheten.

Dålig likviditet i aktien och slagig orderutveckling på kort sikt gör Firefly till en dålig aktie för kortsiktiga placerare. Långsiktiga investerare ser däremot ett försiktigt värderat tillväxtbolag med god avkastnings­potential.

Läs mer här.

För realisten som ser till trögrörliga efterfråge- och utbudsprognoser för olja samt oljans roll i världsekonomin är tungoljebolaget Blackpearls växande och lågvärderade kassaflöden en attraktiv placering. På köpet fås Blackrod som en gigantisk hävstångs­option på högre oljepris.

För den som vill äga olja ser Affärsvärlden köpläge i Blackpearl, med brasklappen att risken är hög.

Läs mer här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG