Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tre vassa köpråd från Affärsvärlden

2016-06-09 06:45

Affärsvärlden rekommenderar köp av Björn Borg, NGS och Frontline medan Sectra får rekommendationen sälj, det framgår av tidningens senaste utgåva.

För Björn Borgs del menar Affärsvärlden att koncernens finansiella mål, om att omsätta 1 miljard 2019 med 15 procents rörelsemarginal, är minst sagt ambitiösa och lär bli svåra att nå. Det räcker emellertid om Björn Borg når en bit på vägen för att aktien ska kunna värderas upp från nuvarande nivåer, tror tidningen.

Vårdbemannaren NGS anses ha fortsatt goda tillväxtförutsättningar såväl organiskt som via förvärv och värderingen ses som attraktiv. På köpet erhålls även en direktavkastning på cirka 5 procent.

Affärsvärldens målkurs 250 kronor på ett års sikt motsvarar p/e 11 på tidningens prognos 2017.

Vad gäller Frontline spår Affärsvärlden att nedsidan är begränsad.

Uppsidan får ta hand om sig själv, menar tidningen. Aktieägare kan även trösta sig med en direktavkastning på drygt 14 procent.

Sectra anses vara fullvärderad i det korta perspektivet och det finns inga utrymmen för missar, enligt AFV som rekommenderar att sälja och köpa tillbaka på nivåer under 98 kronor. Där var aktien för mindre än tre månader sedan.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom