Trevande inledning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagen omkring oförändrade nivåer. USA-börserna stärktes på tisdagen efter att Fed-chefen Jerome Powell signalerat att centralbanken kan komma att lätta på penningpolitiken, och även i Asien var det överlag uppåt på onsdagen.
Trevande inledning väntas på Stockholmsbörsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Oljan handlades något lägre på onsdagsmorgonen jämfört med vid svensk börsstängning dagen före.

Vid klockan 8.25 pekade terminerna för de ledande indexen i Europa på rörelser mellan -0,1 och +0,1 procent. Förhandeln hos IG indikerade samtidigt en öppning på oförändrat för OMXS30.

Volvo kan komma att tyngas av svag industristatistik i USA. Orderingången för tunga lastbilar på den amerikanska marknaden föll med 70 procent i maj, jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt färska siffror från branschorganisationen ACT.

”Fortsatt svag nettoorderingång var i stor sett förväntat men nedgången i maj var sannolikt större än vad de flesta hade räknat med”, kommenterar Wells Fargo.

Samtidigt rapporterade Sveriges Radio på onsdagen att Volvo kommer att minska produktionstakten i Tuvefabriken efter semestrarna.

Clas Ohlsons redovisade en rörelseförlust under det fjärde kvartalet (februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 som var större än vad analytikerna i Bloomberg News sammanställning hade räknat med. Utdelningen föreslås bli 6:25 kronor per aktie (6:25), att jämföra med förväntade 6:27 kronor.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har valt att senarelägga utbyteserbjudandet för konvertering av preferensaktier och obligationer till stamaktier. Därmed ställer bolaget in den planerade extra bolagsstämman, som skulle ha ägt rum den 11 juni.

Nordic Capital har i en placing som genomfördes på tisdagskvällen sålt knappt 20 miljoner aktier i Resurs Holding, motsvarande närmare 10 procent av aktierna i bolaget. Affären gjordes till kursen 54 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på drygt 3 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Bettingoperatöreren Kindred har fått sänkt riktkurs av SEB till 140 kronor från tidigare 160. På tisdagen stängde aktien på 79 kronor efter att ha stigit kraftigt på nyheten att bolaget lanserat i New Jersey.

John Mattson handlas för första dagen på Stockholmsbörsen. Introduktionskursen blev 90 kronor efter att bolaget stängt teckningsboken i förtid till följd av ett starkt intresse för det lidingöbaserade fastighetsbolagets börsintroduktion.

På dagens makroagenda presenteras inköpschefsindex för den privata tjänstesektorn från ett antal europeiska länder under morgonen och förmiddagen. Först ut är Sverige med Swedbank/Silfs tjänste-PMI klockan 8.30.

På eftermiddagen presenteras motsvarande statistik fån USA, men även statistik över den privata sysselsättningen. Analytikerna räknar med en liten uppgång i tjänste-PMI för maj i USA, men en viss rekyl ner i den privata sysselsättningen från den osedvanligt bra aprilsiffran.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco