Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Triss i köpråd från Aktiespararen

2017-09-21 09:18
Foto: Trevor Chriss / Alamy/IBL

Köp Holmen, Nordic Waterproofing och Beijer Alma men avvakta med Rapala och sälj Atea. De råden ger tidningen Aktiespararen i den senaste utgåvan på torsdagen.

I Holmen är lönsamheten på tillbaka efter omställning från tidningspapper. Trots kursuppgång platsar basaktien i en i övrigt mer livaktig portfölj, enligt tidningen.

Taktätaren Nordic Waterproofing står starkt med balansräkning och kassaflöde. Redaktionen ser möjligheter till mer förvärv och utdelning och rekommenderar köp på 12 månaders sikt med riktkursen 110 kronor.

Industrigruppen Beijer Alma har höjt utdelningen och klarar tydligt att växa internationellt, organiskt och genom förvärv. Aktien "bör strax" komma tillbaka till och passera toppen från i våras, är bedömningen.

För det Helsingforsnoterade sportfiskebolaget Rapala är det antingen bottenkänning eller bottennapp. Ett åtgärdsprogram från februari för tre år kan stärka, men Aktiespararen vågar inte tro på snabb vändning eller höga marginaler och avvaktar.

Den norska IT-säljaren Atea, noterat i Oslo, har inte lika hög tillväxt och lägre marginal än Dustin men briljerar med direktavkastningen där utdelningen överstiger vinsten. Kursen har stuckit iväg alltför snabbt och rådet blir att sälja aktien.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom