Triss i köpråd från Börsveckan

Ett bryggeri, ett klädbolag samt ett specialistläkemedelsbolag får köprekommendationer i veckans nummer.
Triss i köpråd från Börsveckan - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

Börsveckan byter fot på en del aktier i veckans utgåva: Kopparbergs, Eolus och Midsona. Vidare synas Sobi, Björn Borg, Kabe och EQT.

Följande är en kort sammanfattning av analyser av ovanstående aktier i Börsveckan nummer 42.

Kopparbergs

Börsveckan räknar försiktigt med en tillväxttakt kring 2-3 procent kommande åren kombinerat med viss lönsamhetsförbättring, vilket ger ev/ebit strax under 12 för 2020.

“Det är köpvärt för en stabil business som Kopparbergs och där satsningen på gin blir en joker på tillväxtfronten”, skriver Börsveckan och höjer rådet till köp.

Eolus

Vindkraftsbolaget har mer än fördubblats i värde sedan Börsveckans köpråd i början av året. Nu har värderingen kommit upp till 13 gånger rörelsevinsten vilket är rimligt när man också beaktar riskerna som finns, enligt Börsveckan.

“Vi tar därför hem en fin vinst denna gång och sänker rådet till avvakta”, skriver Börsveckan.

Björn Borg

Aktien har fallit rejält efter en halvårsrapport som var åt det svaga hållet, men benar man ut siffrorna så ser det inte så illa ut, skriver Börsveckan.

“Kan bolaget visa att det var en tillfällig svacka är aktien fortsatt intressant”, skriver Börsveckan och står fast vid köprådet “med viss tvekan”.

Midsona

Bolagets förvärvsdrivna portfölj gör att mycket av det operativa arbetet handlar om integration och synergier. Prognoserna pekar mot stigande marginaler men Börsveckan är skeptisk och sänker rådet från avvakta till sälj.

Sobi

Bolaget har haft ett händelserikt år hittills men trots bra rapporter och förvärv har aktien trendat nedåt. Marknadens största farhågor gäller en faktor bortom bolagets kontroll: konkurrensen. Börsveckan bedömer ändå att marknadspotentialen underskattas och sätter rådet köp på aktien.

Kabe

Att man ska ha husvagn tror inte Börsveckan på när en lågkonjunktur står för dörren. Rådet blir avvakta.

EQT

Aktien fick en flygande start på börsen efter noteringen för ett par veckor sedan. Frågan är om det finns mer att hämta. Börsveckans kalkyl visar att EQT-aktien, i skrivande stund, är rimligt värderad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.