Triton: ”Det finns ingen börsnotering”

Efter uppgifter om en uppskjuten börsnotering av golvtillverkaren Kährs dementerar nu riskkapitalbolaget Triton att det ens funnits sådana planer.
Triton: ”Det finns ingen börsnotering” - Marcus-Brans-triton-affarsvarlden-700_binary_6884465.png

Under måndagsmorgonen rapporterade Dagens Industri att riskkapitalbolaget Triton skjuter upp miljardnoteringen av golvtillverkaren Kährs. Enligt källor ska noteringen bero på den sviktande bostadsmarknaden i Sverige.

Men Tritons kommunikationschef Marcus Brans vill inte kännas vid sådana rykten. Han vill inte kommentera uppgifterna om att bolaget skulle ha noterats under årets fjärde kvartal.

– Jag vet inte varifrån du har fått att det ska noteras, det finns ingen börsnotering, säger han.

Så Kährs kommer inte noteras?

– Nej, frågan är var du fick det ifrån, jag vet inte varför vi pratar om det, säger han angående uppgifterna i Dagens Industri.

Har du sett några tecken på en avsvalnande bostadsmarknad?

– Vi noterade ett annat portföljbolag (Metallåtervinningsbolaget Befesa, reds anm) på Frankfurtbörsen för tre veckor sedan, så där kan du se hur vi ser på marknaden. Jag kommenterar inte marknaden.

När Affärsvärlden ringer upp Kährs finanschef Peter Eriksson är även han förtegen. Men han säger att han inte fått något datum för en eventuell börsnotering av golvtillverkaren.

– Nej, vi har inte fått det. Du får ta det där med våra ägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets