Trots kursraset i Mindmancer – så mycket har Mårders aktievärde lyft

Efter vinstvarningen i Mindmancer på tisdagseftermiddagen har kursen rasat med 20 procent. Företagarnas vd Günther Mårder kan dock ta kursraset med ro då hans aktiepost ännu ligger kraftigt på plus.
Günther Mårder
Günther Mårder.

Klockan 10:14 på den 28 december twittrade Günther Mårder om sitt intåg i kameraövervakningsbolaget Mindmancer.

”Har precis köpt aktier i Mindmancer vilket mina 56 318 följare på @Shareville fått uppdatering om. Lång tidshorisont. Här är min motivering:”, skrev han och bifogade en skärmdump på sitt blogginlägg på Shareville.

Där skrev han bland annat:

”Jag köper med en tidshorisont om 3-5 år och min förväntan är minst en kursdubblering från nuvarande nivå kring 6 kr.”

 

Shareville utvecklar han också bakgrunden till aktieaffären och att han köpt till kursen 6,08 kronor per aktie.

Klockan 10:39 skriver han ett nytt inlägg på Twitter där han berättar att köpet omfattar 131 668 stycken aktier. Därmed uppgår investeringen i Mindmancer till cirka 800 540 kronor.

Mindmancer-aktien rusade på Günther Mårders inlägg om affären och stängde till sist på 7,50 kronor, upp drygt 21 procent för dagen.

Aktien fortsatte därefter upp till cirka 9,30 kronor per aktie, den 6 februari. Två dagar senare, onsdagen den 8 februari, vinstvarnar Mindmancer och aktien faller brant på börsen. Kursnedgången utökades på torsdagen då Mindmancer stänger på 7,50 kronor.

Günther Mårders aktiepost i Mindmancer är nu värd 987 660 kronor. Därmed har värdet på innehavet ökat med 187 000 kronor på bara drygt en månads tid.

Per den 31 december 2016 äger Günther Mårder 0,22 procent av kapital och röster i Mindmancer.

<span class='js-extra-html' data-iframe='

’>

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets