Trump leder i ny väljarbarometer

Omtvistade amerikanska presidentkandidaten Donald Trump fortsätter att leda opinionsundersökningarna om att bli republikansk presidentkandidat i nästa års amerikanska presidentval.

I en färsk undersökning från CNN/ORC toppar han med 39 procents stöd. Det är mer än dubbelt så stort som det stöd som hans närmaste jagande Ted Cruz lyckats samla ihop. Ted Cruz ökar emellertid sitt stöd med två procentenheter till 18 procent.

Trump har haft ledartröjan av de republikanska kandidaterna sedan i juli.

Efter Ted Cruz kommer Ben Carson och Florida-senatorn Marco Rubo vilka båda tappat stöd och som nu håller 10 procent av opinionen vardera.

Sex av tio republikaner uppger nu att man anser att det finns en eller två kandidater som man föredrar. I juli var motsvarande siffra 48 procent, skriver CNN.

Det är främst två områden där Trump sticker ut med sitt stöd, inom ekonomi och illegal invandring. Inom de här två områdena anger 57 procent respektive 55 procent att man anser att han är bästa kandidaten. Inom ekonomin ligger Cruz på andra plats med 8 procents stöd. Inom migrationsfrågan är Cruz också på andra plats med 15 procents stöd.

Donald Trumps stöd är inte helt solklart. 46 procent av republikanerna anger att de har en större chans att vinna presidentvalet med Donald Trump medan 50 procent svarar att det är bättre med någon annan kandidat.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco