Trumpfrossa väntas fortsätta tynga börsen

2017-05-18 08:51
Stockholmsbörsen. Foto: Jörgen Appelgren

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagen med små rörelser med terminerna för de större Europabörserna kring oförändrat eller svagt ned.

USA-börserna sjönk rejält på onsdagen under hög omsättning i kölvattnet av de senaste turerna kring Donald Trumps förehavanden med förre FBI-chefen James Comey och uppgifterna om att presidenten ska ha avslöjat hemlig information för Ryssland.

Dollarn föll för sjätte dagen i rad och finansbolag utvecklades särskilt svagt. USA-räntorna fortsatte nedåt. Nedgången för tioårsräntan var den största under en dag på ett knappt år.

Efter stängning kom nätutrustningsbolaget Ciscos delårsrapport in över förväntan, men vinstprognoserna för innevarande kvartal var svagare än vad marknaden hade räknat med. Cisco har likt Ericsson aviserat omstruktureringsprogram och utökar nu till en kostnad på 150 miljoner dollar utöver tidigare aviserade 700 miljoner. Aktien sjönk 7 procent i den tidiga efterhandeln.

Asienbörserna följde USA ned, men utanför Japan där oron stärkte yenen var nedgångarna relativt begränsade.

Nordsjöoljas handlas en bit under 51 dollar fatet och metallpriserna uppvisade små blandade rörelser.

Intrum Justitia och Lindorff öppnar för avyttringar motsvarande 30 procent av de bedömda kostnadssynergierna och 12-13 procent av kombinerad ebitda pro-forma i samgåendet, för att möta konkurrenskrav inför slutbesked från EU-kommissionen den 12 juni: Lindorff i Sverige, Danmark, Finland och Estland samt Intrum i Norge.

Sensys Gatso Group avbryter ett program för hastighetsövervakning på de mellanstatliga motorvägarna i Iowa, sedan en domstol beslutat att en myndighet avgör hastighetskamerornas placering. De årliga intäkterna från detta program är 24,5 miljoner kronor. Effekten 2017 förväntas bli 16,6 miljoner lägre intäkter än prognosticerat.

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SKF till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 170 från 193 kronor.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen sänks till 195 från 200 kronor.

Pareto Securities inleder bevakning av Platzer med rekommendationen köp. Riktkursen är 58 kronor.

SEB Equities höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen är fortsatt 310 kronor.

SEB Equity tar upp bevakningen av friskvårdskedjan Actic genom att sätta en köprekommendation. Riktkursen ligger på 67 kronor.

WNT Research kommer att inleda fas 2-studien med Foxy-5 när den är finansierad i sin helhet och styrelsen arbetar med olika alternativ för detta.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom