Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Trumps hot mot Nordkorea var improviserat

2017-08-10 07:50
Donald Trump. Foto: IBL

Det var vid en presskonferens på tisdagen som president Donald Trump riktade ett hot mot Nordkorea. Ett hot som enligt källor var improviserat.

Det skriver The New York Times på onsdagen.

Lappen som presidenten höll i sin hand vid sitt anförande var en med fakta om opiumkrisen, vilket var vad presskonferensen var ämnad att handla om, enligt källor med vetskap i ärendet.

I stället sade Donald Trump att Nordkorea kommer "mötas av eld och raseri, och för att vara ärlig, kraft som världen aldrig sett förut" om Nordkorea fortsätter att utgöra ett hot mot landet. Presidenten hade inte i förhand frågat sina rådgivare om deras åsikter, enligt artikeln.

Uttalandet var en reaktion på en rapport från Washington Post tidigare på tisdagen, som hävdade att Nordkorea utvecklat en kärnvapenstridsspets som är så pass liten att den får plats i en interkontinental ballistisk robot, vilket tar landet ett steg närmare att bli en fullskalig kärnvapenmakt.

Under tisdagen manade USA:s utrikesminister till lugn och sade enligt Bloomberg News att "amerikaner kan sova lugnt om natten och ska inte vara oroade av de senaste dagarnas retorik".

Nordkorea svarade med att på onsdagen uppge att man "noggrant utvärderar" planer för en robotattack mot amerikanska militärbasen i Guam i Stilla havet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom