Trustbuddys ordförande: Vi arbetar dygnet runt

Trustbuddys styrelseordförande Simon Nathanson och vd:n Philip Mikal arrangerade i dag en webcast för investerare för att besvara frågor om att bolaget på morgonen meddelat att man funnit tecken på oegentligheter från den förra ledningens tid. Bolaget meddelade samtidigt att den pågående företrädesemissionen avbryts tills man fått klarhet i situationen.

Under webcasten förklarade ledningen att bolaget är i en svår situation då den nu avbrutna nyemissionen skulle ge nytt kapital som bolaget var i behov av.

”Vi tittar nu på olika sätt att lösa detta. Vi ser på flera olika alternativ men det är också allt jag kan säga. Vi arbetar dygnet runt för att lösa det här”, sade Simon Nathanson.

Under webcasten berättade ledningen att den pågående utredningen hittills pekar på att pengarna inte använts i Trustbuddys egna verksamhet utan att det handlar om att de lånat från en långivare till en annan.

Den främsta konsekvensen för långivarna är enligt bolaget att verksamheten är nedstängd.

”Vi fryser allt. Vi får inte bedriva verksamheten. Vi stoppar hela verksamheten tills vi vet vad som pågått”.

Att plattformen som bolaget verkar genom är nedstängd förhindrar också att långivarna kan ta tillbaka sina investeringar. När plattformen kan öppnas igen är i dagsläget oklart.

”Vi tittar på hur vi på bästa sätt kan ta hand om långivarnas situation”, sade Nathanson.

De långsiktiga investeringar som gjorts fortsätter att gälla och låntagarna kommer alltså att fortsatt betala sina avgifter även om plattformen är avstängd, uppger ledningen vidare.

Bolaget har också arbetat tillsammans med polisen för att skriva ihop en polisanmälan på rätt sätt så att polisen kan påbörja en egen utredning. Polisanmälan lämnas enligt bolagsledningen in ”nu”.

På frågor om brottsrubricering och om den tidigare ledningen kan bli ersättningsskyldig svarade Simon Nathanson:

”Det är för tidigt för mig att säga och det är snarare en fråga för polisen. Vi vet heller inte varför den förra ledningen gjort som de gjort, men det kommer förhoppningsvis fram av polisutredningen. Jag vill inte heller förekomma utredningen”, sade han.

Simon Nathanson sade också att han tror att de kan återkomma med mer information till marknaden inom kort.

Trustbuddy-aktien är handelsstoppad på börsen sedan 7 oktober.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets