Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Trustorpolisen: "Vi spelar dumma"

2002-08-14 10:24

Trustor-utredarna får svidande kritik på onsdagens DN Debatt av en av de numer frikända i målet, Richard Djursén. Han får mothugg direkt: "Virrigt och felaktigt", enligt åklagaren i målet, Bo Skarinder.

Djursén berättar att han nödgats förklara självklarheter för ekobrotts-polisen, till exempel om hur det går till att köpa aktier och att den ersättning som banker tar för att köpa och sälja aktier kallas courtage.Åklagaren i målet, Bo Skarinder, avvisar nu helt kritiken:

- Artikeln är virrig och innehåller mängder av felaktigheter, säger Skarinder till Affärsvärlden och avvisar påståendena om att han skulle ha ägnat sig åt taktiskt falskspel.

- Richard Djursén har ändrat sina uppgifter gång på gång. Att rättegången drog ut på tiden berodde på att han bytte försvarare.

Också en av de två ansvariga utredarna, polisinspektör Lars Hammar, ställer sig oförstående till kritiken:

- Vi var två poliser och två ekonomer på utredningen. Själv är jag ingenjör och min kollega är jurist. Att vi ställer dumma frågor ingår ju i våra förhörsmetoder. Metoderna går ut på att få de förhörda att berätta spontant om vad som inträffat. Om han nu har gått på den enkla metoden, och fortfarande tror att vi är dumma, så är det så mycket bättre, säger Lars Hammar.

Richard Djursén ska nu enligt vad han skriver i Dagens Nyheter JK-anmäla Ekobrottsmyndigheten.

- Det är väldigt bra, säger Skarinder som då anser att han får möjlighet att utförligt berätta om arbetsmetoderna i fallet.De tidigare åtalade i Trustormålet är numer alla friade.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom