Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tung analytiker varnar för fortsatta börsfall

2016-09-12 08:35
Foto: All over press

Två dagar innan amerikanska storbolagsindexet S&P 500 och Nasdaq Composite tappade två procentenheter vardera, varnade Marko Kolanovic, investmentbanken JPMorgans Global Head of Derivatives and Quantitative Research, investerare för en nära förestående stigande volatilitet. Nu upprepar han samma varning för hela september, rapporterar CNBC.

"Vi förväntar oss definitivt en ökad volatilitet i september", sa Kolanovic i en intervju. "Om man tittar på prishändelserna i S&P de senaste två månaderna ser man att det har varit ett extremt snävt intervall. Egentligen är det en av de längsta perioderna av stiltje på marknaden", berättade han vidare.

CBOE Volatility Index är på den högsta nivån på nästan två månader. S&P tappade 2,45 procent i fredags, vilket är den största förändringen sedan juni då börserna reagerade starkt på Brexit-omröstningen.

Kolanovic räknar dock med att marknaderna kommer röra sig uppåt i slutet på året. "December tenderar att vara den starkaste månaden. När presidentvalet är över kan det ge viss säkerhet och en del lyft på marknaden".

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom