Tung öppning väntas på Wall Street

2016-01-20 14:11 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

USA-börserna väntas följa Europa och Asien och inleda med ett rejält tapp när handeln drar igång på onsdagen. Nya svaga oljeprisnoteringar bidrar till att dra ned humöret globalt.

S&P 500-terminen var klockan 14.56 cirka 1,5 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 1,4 procent under.

Såväl Brent- som WTI-oljepriset noterades vid de lägsta nivåerna på drygt tolv år under onsdagen. Bidragande till prispressen var riskaversionen på marknaden med tillväxtoro, förväntningar om fortsatt stigande lagernivåer och negativt sentiment i kölvattnet av gårdagens IEA-rapport.

På bolagsfronten har Goldman Sachs rapporterat och redovisat en justerad vinst per aktie för det fjärde kvartalet som var bättre än väntat, men bankens resultat föll trots allt för det tredje raka kvartalet. Aktien handlas ned 1,4 procent, således i linje med S&P 500-terminen.

Efter USA-börsernas stängning i går rapporterade Netflix ett resultat på 0,10 dollar per aktie för det fjärde kvartalet, där väntat var 0,02 dollar.

Nätstreamingtjänsten fick 5,59 miljoner nya abonnenter i det fjärde kvartalet, klart bättre än väntade 5,15 miljoner och är nu uppe i totalt 75 miljoner kunder globalt. För det innevarande första kvartalet tror Netflix att de kommer att addera ytterligare 6,1 miljoner abonnenter. Aktien stiger 1,6 procent i förhandeln.

På statistikfronten var konsumentprisindex (KPI) i USA ned med 0,1 procent under december jämfört med närmast föregående månad. Marknadens prognos var att KPI skulle visa en månadstakt på 0,0 procent.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom