Tungt på Hongkong-börsen

Tokyobörsen har på fredagen stigit något medan Hongkong-börsen har sjunkit.
Tungt på Hongkong-börsen - asien-tokyo-bors-700_binary_6968726.jpg

Affärssentimentet i Hongkong sjönk i september till den lägsta nivån på sju och ett halvt år i spåren av handelsspänningarna mellan USA och Kina samt regeringsprotesterna i Hongkong, rapporterar Financial Times med hänvisning till Markits inköpschefsindex som sjönk till 42. Det är den lägsta nivån sedan finanskrisen 2009.

Fastlandskina höll fortsatt helgstängt.

Flera Apple-leverantörer steg i den asiatiska börshandeln på fredagsmorgonen. Apple har bett sina leverantörer av komponenter till nya Iphone 11 att öka produktionen med 8 miljoner enheter, motsvarande 10 procent, rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor.

På torsdagen fick New York-börserna skjuts uppåt av förnyade förväntningar om en tredje räntesänkning från Fed i år, efter att svaga makrodata i USA pekat mot en snabbare ekonomisk inbromsning. I eftermiddag vänds blickarna mot den officiella amerikanska arbetsmarknadsstatistiken för september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco