Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Två köptips från Affärsvärlden

2013-08-21 07:37

Affärsvärlden ger två köprekommendationer i veckans nummer.

SEB såg under andra kvartalet ökad företagsaktivitet, och har dessutom under året fått 52 nordiska och tyska storföretag som nya kunder. Förbättras konjunkturen anser Affärsvärlden att sannolikheten är stor att den ökade företagsaktiviteten består. Affärsvärlden "sätter en slant på det" och höjer riktkursen på ett års sikt till 78 kronor, med en fortsatt köprekommendation.

Även det danska läkemedelsföretaget Lundbeck får en köprekommendation. Affärsvärlden menar att aktien har goda förutsättningar att hämta hem de senaste årens försäljningsras och aktieutveckling. Bolaget bör ha flera år av tillväxt att se fram emot.

Novotek, som verkar inom industriell it och automation, får däremot rekommendationen avvakta. Trots att den historiskt höga direktavkastningen lockar pekar Affärsvärlden på en svag operativ utveckling, med en rörelsevinst som i fjol var på samma nivå som 1996 - trots 168 procents högre omsättning.


Även Securitas får rekommendationen avvakta, vilket är en nedgradering från den tidigare köprekommendationen. De kostnadsbesparingar som lanserades förra året har börjat ge effekt. Däremot anser Affärsvärlden att aktiekursen, som stigit med 26 procent sedan i våras, har hunnit ikapp värderingen. Riktkursen justeras upp från 68 kronor till 75 kronor, men rekommendationen sänks alltså till avvakta.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom