Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tysklands finansminister: Alla i Europa beredda på avtalslös brexit

2019-03-11 16:42
Foto: Alexandre Rotenberg/REX/Shutterstock/TT

Alla länder i Europa är beredda på både en brexit med avtal och en utan avtal. Men ett brittiskt utträde ur EU med avtal som stöds av underhuset är det bättre valet.

Det sade Tysklands finansminister Olaf Scholz till journalister när han anlände till eurogruppens möte på måndagen.

Oron som finns bland vissa britter - att EU skulle vilja hålla kvar Storbritannien i EU genom reservlösningen - finns inte i EU-ländernas tankar, sade han.

"Många problem som folk tänker på är inte verkliga", sade Olaf Scholz.

Beträffande Grekland sade den tyske finansministern att rapporten för att följa upp nödlåneprogrammet visade på stora framsteg.

Ekonomikommissionär Pierre Moscovici sade att Grekland har uppfyllt 13 av 16 åtaganden. Insolvenslagstiftning för hushåll är den viktigaste som saknas.

Det betyder att eurogruppen på måndagen inte väntas kunna godkänna att överföra 1 miljard euro till Grekland. Pengarna kommer från vinster som nationella centralbankers har gjort på grekiska obligationer.

Pierre Moscovici hoppades på att det klartecknet i så fall kan ges vid eurogruppens möte i april.

Eurogruppens ordförande Mario Centeno sade när han anlände att han väntar sig ett beslut om brexit snart - förhoppningsvis på tisdagen.

"Om inte, så färdigställer alla länder sina arrangemang för att hantera ett no deal-scenario", sade han.

Om Grekland sade han att det är uppmuntrande att landet kunde återgå till finansmarknaden och emittera ett tioårigt lån i förra veckan.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom