UBS sänker Teslas riktkurs

Teslas resultatfall kan få kursen att falla, skriver UBS som sänker riktkursen med 20 procent.
UBS sänker Teslas riktkurs - tesla-elon-musk-700_binary_6959549.jpg

Teslas leveransvolym kan innebära ett kurshopp för aktien, men resultatutfallet kan innebära kursdipp, menar UBS i en färsk analys där riktkursen sänks med 20 procent på ett års sikt med bibehållen säljrekommendation, enligt Bloomberg.

Ett Tesla som lyckas med målet att nå 90.000-100.000 fordonsleveranser under året kan vara tillräckligt för att ge bull-investerare vatten på sin kvarn, men UBS förväntar sig se 87.000 i leverans som ett troligt utfall. Banken förhåller sig också försiktiga inför kvartalsrapporten för andra kvartalet, och sänker förväntningen till förlust på motsvarande 78 cent per aktie, ned från tidigare förlust på 49 cent per aktie. Det främsta bakomliggande skälet är prissänkningsåtgärder för självkörandemjukvaran Autopilot.

Banken är också återhållsamma med förväntningarna för andra halvåret, givet att de prissänkningar som genomförts förväntas innebära fortsatt marginalpress.

Teslas aktie sjönk en knapp procent i Wall Streets tidiga förhandel på fredagen, efter att ha stängt 1,6 procent upp på torsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets