Ukrainas parlament röstar för Nato-medlemskap

Ukrainas parlament har under tisdagen röstat för att överge landets status om alliansfrihet och att börja arbeta för ett NATO-medlemskap. Det rapporterar Reuters.

”Vår dörr är öppen och Ukraina kommer att bli en medlem i NATO om man önskar det och uppfyller normerna samt de nödvändiga principerna”, kommenterade en talesperson för NATO i Bryssel.

Beslutet kommer att ses som ett fientligt steg mot Ryssland och kommer endast att ”addera spänningar” i relationerna till landet. Det sade Andrei Kelin, det ryska sändebudet till Organisation for Security and Cooperation in Europe, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco