Under Armour och Beyond Meat rasade på Wall Street

De ledande börsindexen i New York handlades svagt nedåt på tisdagen efter en blandad rapportflod, samtidigt som handelsoron ökat. Investerare har även riktat blickarna mot onsdagens räntebesked från Federal Reserve.
Under Armour och Beyond Meat rasade på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,1 procent till 27.198. Det bredare indexet S&P 500 sjönk 0,3 procent till 3.013, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,2 procent till 8.273.

Sektorsvis inom S&P 500 var det energibolag som stod för den största uppgången medan kraftbolag backade mest.

Donald Trump indikerade via Twitter att Kina inte hållit sitt löfte om att köpa amerikanska jordbruksprodukter, vilket drog ned hoppet om ett handelsavtal mellan Kina och USA i veckan.

Konsumentvarugruppen Procter & Gamble höjde prognosen för den organiska tillväxten för det pågående räkenskapsåret 2020 i samband med rapporten för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Aktien steg 3,8 procent.

Den amerikanska verkstadskoncernen Ingersoll-Rand, som till delar konkurrerar med Atlas Copco, höjde sin vinstprognos för helåret 2019, i samband med rapporten för det andra kvartalet. Aktien steg 3,6 procent.

Även läkemedelsbolagen Merck och Eli Lilly slog analytikernas förväntningar. Merck steg 1 procent medan Eli Lilly var oförändrad.

Beyond Meat sjönk 12 procent efter kvartalsrapporten på måndagskvällen, som visade högre intäkter än konsensus medan förlusten var större än väntat. Kursfallet förstärktes av nyheten att Beyond Meat ska sälja över 3 miljoner aktier, endast tre månader efter börsnoteringen.

Tufft var det även för klädmärket Under Armour, då bolaget sänkte intäktsprognosen för helåret. Bakom prognossänkningen låg tuff konkurrens från bland annat Nike och aktien föll drygt 12 procent.

Pfizer sjönk 6,4 procent. Bank of America och Morgan Stanley har nedgraderat läkemedelsbolaget till neutral respektive jämvikt, med anledning av avtalet som slår samman Pfizers generikaverksamhet med Mylan, som aviserades på måndagen.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 1 punkt till 2,06 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.