Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Uppåt på Asienbörserna efter Fed-besked

2019-06-20 08:13
Foto: Johan Hallnäs / TT

Asienbörserna handlades upp på torsdagen med stöd från att de amerikanska börsindexen vände från minus till plus dagen före efter Federal Reserves räntebesked.

Den amerikanska centralbanken lämnade som väntat styrräntan oförändrad på onsdagskvällen, men Fedkommittén signalerade samtidigt höjd beredskap att vidta åtgärder med hänvisning till att riskerna mot Fed:s utsikter har ökat.

Bank of Japan lämnade under morgonen penningpolitiken oförändrad och avser att behålla de nuvarande låga räntenivåerna, åtminstone till och med våren 2020.

På Tokyobörsen steg Nikkei 225-index med 0,6 procent och det bredare Topix med 0,3 procent med telekom- och elektroniksektorn bland de största vinnarna. Softbank Group avancerade 2,2 procent, Sony med 0,9 procent och Fanuc, verksamt inom robotar och automation, med 1,4 procent.

I Fastlandskina noterades uppgångar på eller något under 2 procent med förnyad handelsoptimism som en faktor bakom uppgången. Dock har statlig kinesisk media under natten spelat ner de senaste dagarnas rubriker om handelssamtal mellan USA och Kina, rapporterar Reuters. De stundande samtalen mellan ledarna i Kina och USA kommer troligen inte att omedelbart lösa de större meningsskiljaktigheterna mellan länderna, men kan vara starten på en ny fas i förhandlingarna, skriver statlig media i Kina.

I Shanghai steg mäklarfirmor som Anxin Trust, Huatai Securities och Great Wall Securities. Huatai, upp när 3 procent, är första kinesiska bolag vars depåbevis parallellhandlas i London via börslänken Stock Connect, som kom i gång på måndagen.

På råvarumarknaden var oljepriserna upp runt 1,5 procent på morgonen med stöd av sjunkande oljelager i USA, enligt statistik på onsdagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom